tCD HACCP Přehled typů výrobků
Mokré produkty (kaše) jsou řemeslné zemědělské produkty vyrobené tradičně
Mikrobiologické kontaminanty – Nízké riziko – mikrobiologicky stabilní díky vysokému obsahu soli.
Kontrolní bod – další tepelné zpracování v dodavatelském řetězci a to buď zákazníkem a / nebo spotřebitelem.
Fyzické kontaminanty – Střední riziko – jsou to řemeslné výrobky bez ochrany, jako jsou magnety, detekce kovu nebo prosévání. Pravděpodobně obsahuji malé cizí subjekty, jako jsou vlákna, stonky a křidla hmyzu, které jsou typické v zemědělské produkci.
Kontrolní bod – vědomost zákazníků a procesy bezpečnosti potravin v dodavatelském řetězci.
Chemické kontaminanty – Nízké riziko – tradiční metody výroby.
Kontrolní bod – roční prověřování pesticidů, vhodných mykotoxinů a těžkých kovů.
Sušené prášky, kousky a granule
Mikrobiologické kontaminanty – Nízké riziko – mikrobiologicky stabilní díky nízké aktivitě vody.
Kontrolní body – další tepelné zpracování v dodavatelském řetězci a to buď zákazníkem a / nebo spotřebitelem
Fyzické kontaminanty – Nízké riziko – rozmletý produkt na prášek nebo drcený do velikosti <7 mm v souladu s nálezy UDSA výzkumu:
Charakteristika cizích materiálů, které mohou být nebezpečné – Velikosti předmětu
- FDA/ORA Návod o dodržování zásad Kritéria pro přímý odkaz velikosti:
- Ostré předměty 7-25cm RTE Kriteria pro doporučující právní jednání:
- 7-25mm a vyžaduje další přípravu
- <7mm určený pro skupinu zvláštních rizik
- >25mm dlouhé
Kontrolní bod – vědomost zákazníků a procesy bezpečnosti potravin v dodavatelském řetězci.
Chemické kontaminanty – Nízké riziko – zemědělské produkce.
Kontrolní bod – roční prověřování pesticidů, vhodných mykotoxinů a těžkých kovů. Dodatečné každoroční prověřování práškových produktů a žluté nebo červené práškové produkty z Indie.
Pyré, Džemy a Šťávy
Mikrobiologické kontaminanty – Nízké riziko – mikrobiologicky stabilní díky vysokému obsahu soli
Kontrolní bod – další tepelné zpracování v dodavatelském řetězci a to buď zákazníkem a / nebo spotřebitelem
Fyzikální kontaminanty – Střední riziko – jsou to řemeslné výrobky bez ochrany, jako jsou magnety, detekce kovu nebo prosévání. Pravděpodobně obsahuji malé cizí subjekty, jako jsou vlákna, stonky a křídla hmyzu, které jsou typické v zemědělské produkci.
Kontrolní bod – vědomost zákazníků a procesy bezpečnosti potravin v dodavatelském řetězci.
Chemické kontaminanty – Nízké riziko – tradiční metody výroby.
Kontrolní bod – roční prověřování pesticidů, vhodných mykotoxinů a těžkých kovů.
Přesnou zprávu najdete ZDE