Jako další recept pro Vás máme „Dýňová chilli polévka“. Jistě potěší milovníky chilli, vegetariány. Určitě vyzkoušejte!
- 1 dýně hokaido
- 1 šalotka
- 3 stroužky česneku
- zeleninový vývar
- smetana
- olivový olej
- máslo
- sůl
- pepř
- 1 chilli paprička
- muškátový oříšek
Postup vaření s chilli
Dýni dobře omyjeme a rozkrájíme podle velikosti. Malou stačí na čtvrtiny, větší na více kousků. Dýni nemusíme loupat a semínka vykrajovat. Připravíme si pekáč, který vymažeme olivovým olejem a dýni v něm opečeme. Stačí půl hodinky při 150 °C.
Než se dýně upeče, připravíme si zeleninový vývar, a také si v hrnci dozlatova osmahneme na másle šalotku s česnekem. Až bude dýně měkká, vykrojíme semínka a dýni přidáme do hrnce. Chvilku necháme restovat, přilijeme vývar a čtvrt hodinky povaříme. Poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme smetanou, pepřem, solí a nastrouhaným muškátovým oříškem. Dozdobíme čerstvou bazalkou a pokrájenou chilli papričkou – čerstvou nebo sušenou.