HACCP prohlášení (Analýza rizik a kritických kontrolních bodů).

tCD HACCP Přehled typů výrobků

Mokré produkty (kaše) jsou řemeslné zemědělské produkty vyrobené tradičně

Mikrobiologické kontaminanty – Nízké riziko – mikrobiologicky stabilní díky vysokému obsahu soli.

Kontrolní bod – další tepelné zpracování v dodavatelském řetězci a to buď zákazníkem a / nebo spotřebitelem.

 

Fyzické kontaminanty – Střední riziko – jsou to řemeslné výrobky bez ochrany, jako jsou magnety, detekce kovu nebo prosévání. Pravděpodobně obsahuji malé cizí subjekty, jako jsou vlákna, stonky a křidla hmyzu, které jsou typické v zemědělské produkci.

Kontrolní bod – vědomost zákazníků a procesy bezpečnosti potravin v dodavatelském řetězci.

 

Chemické kontaminanty – Nízké riziko – tradiční metody výroby.

Kontrolní bod – roční prověřování pesticidů, vhodných mykotoxinů a těžkých kovů.

Sušené prášky, kousky a granule

Mikrobiologické kontaminanty – Nízké riziko – mikrobiologicky stabilní díky nízké aktivitě vody.

Kontrolní body – další tepelné zpracování v dodavatelském řetězci a to buď zákazníkem a / nebo spotřebitelem

 

Fyzické kontaminanty – Nízké riziko – rozmletý produkt na prášek nebo drcený do velikosti <7 mm v souladu s nálezy UDSA výzkumu:

Charakteristika cizích materiálů, které mohou být nebezpečné – Velikosti předmětu

  • FDA/ORA Návod o dodržování zásad Kritéria pro přímý odkaz velikosti:
  • Ostré předměty 7-25cm RTE Kriteria pro doporučující právní jednání:
  • 7-25mm a vyžaduje další přípravu
  • <7mm určený pro skupinu zvláštních rizik
  • >25mm dlouhé

Kontrolní bod – vědomost zákazníků a procesy bezpečnosti potravin v dodavatelském řetězci.

 

Chemické kontaminanty – Nízké riziko – zemědělské produkce.

Kontrolní bod – roční prověřování pesticidů, vhodných mykotoxinů a těžkých kovů. Dodatečné každoroční prověřování práškových produktů a žluté nebo červené práškové produkty z Indie.

Pyré, Džemy a Šťávy

Mikrobiologické kontaminanty – Nízké riziko – mikrobiologicky stabilní díky vysokému obsahu soli

Kontrolní bod – další tepelné zpracování v dodavatelském řetězci a to buď zákazníkem a / nebo spotřebitelem

 

Fyzikální kontaminanty – Střední riziko – jsou to řemeslné výrobky bez ochrany, jako jsou magnety, detekce kovu nebo prosévání. Pravděpodobně obsahuji malé cizí subjekty, jako jsou vlákna, stonky a křídla hmyzu, které jsou typické v zemědělské produkci.

Kontrolní bod – vědomost zákazníků a procesy bezpečnosti potravin v dodavatelském řetězci.

 

Chemické kontaminanty – Nízké riziko – tradiční metody výroby.

Kontrolní bod – roční prověřování pesticidů, vhodných mykotoxinů a těžkých kovů.

Přesnou zprávu najdete ZDE