Popis
Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat(kvasit) po dobu 2-6 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty. Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího.
Papričky Jalapenos jsou původem z Mexika. Své jméno mají podle hlavního města města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého Xalapa. Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu.
Jalapenos jsou malé až středně velké chilli papričky známé svou výbornou chutí pálivostí. V porovnání s ostatními papričkami jsou mírně pálivé.
Vyuzená a vysušená paprička Jalapeno je známá jako Chipotle. Na Chipotle se zpracovává zhruba 20% celkové produkce Jalapenos. Jalapenos se také nakládají do slanokyselého nálevu a konzervují se.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.