Dresinky slouží k vylepšení chuti pokrmů. Jsou zpravidla časově i finančně nenáročné a i nevýrazné jídlo umí proměnit v lahodný pokrm. Pikantní dresinky (nejen) na grilování
Paprikový dresink
- 1 zelená paprika
- 100 g majonézy
- 3 polévkové lžíce mléka
- sůl
- 1/2 kávové lžičky mleté sladké papriky
- 1/2 kávové lžičky mletých chilli papriček
Umytou papriku nastrouháme. Přidáme k ní majonézu, mléko, sladkou i chilli papriku a dosolíme.
Ďábelský dresink s jogurtem
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 150 g majonézy
- 50 g cibule
- 80 g sterilovaných okurek
- 50 g kapií
- chilli mash
- kečup
- worcesterová omáčka
- sůl
- cukr
- citronová šťáva
V misce smícháme majonézu, bílý jogurt a kečup. Přidáme okurky, kapie a cibuli – vše nakrájené na malé kostičky. Dle chuti přidáme sůl, cukr, worcesterovou omáčku, citronovou šťávu a chilli mash.