Publikováno Napsat komentář

Vaříme s chilli. Kovbojská kotleta s chilli

Květnový recept s chilli máme Kovbojskou kotletu s chilli. Je to opět něco pro milovníky masa a chilli (jak jinak). Tento recept potěší hlavně milovníky pikantních jídel.

  • 1 vepřová kotleta5e61ad43d475088010b01a-300x300 Vaříme s chilli. Kovbojská kotleta s chilli
  • 30 g anglické slaniny
  • 1 cibule
  • stroužek česneku
  • koření Gyros
  • sůl
  • pepř
  • worcester
  • kečup
  • chilli paprička
  • vejce

Postup vaření

Kotletu na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením Gyros a necháme uležet. Cca za hodinku si rozpálíme olej a kotletu na něm prudce opečeme z obou stran. Takto upravenou kotletku uložíme na teplé místo.

Nyní nakrájíme na kostičky nebo nudličky anglickou slaninu, cibuli a česnek a vše ve výpeku z kotletky orestujeme. Přidáme worcester, kečup a trochu vody. Necháme provařit. Poté touto směsí pokryjeme kotletku a na samý vršek položíme volské oko.

Přílohy: (opečené; americké) brambory, hranolky

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *