
Květnový recept s chilli máme Kovbojskou kotletu s chilli. Je to opět něco pro milovníky masa a chilli (jak jinak). Tento recept potěší hlavně milovníky pikantních jídel.
- 1 vepřová kotleta
- 30 g anglické slaniny
- 1 cibule
- stroužek česneku
- koření Gyros
- sůl
- pepř
- worcester
- kečup
- chilli paprička
- vejce
Postup vaření
Kotletu na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením Gyros a necháme uležet. Cca za hodinku si rozpálíme olej a kotletu na něm prudce opečeme z obou stran. Takto upravenou kotletku uložíme na teplé místo.
Nyní nakrájíme na kostičky nebo nudličky anglickou slaninu, cibuli a česnek a vše ve výpeku z kotletky orestujeme. Přidáme worcester, kečup a trochu vody. Necháme provařit. Poté touto směsí pokryjeme kotletku a na samý vršek položíme volské oko.
Přílohy: (opečené; americké) brambory, hranolky