Bezmasou chili verzi oblíbeného jídla uvítají nejen vegetariáni.
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 středně velká cibule
- 2 mrkve nakrájené na kostičky
- 1 malá kapie nakrájená na kostičky
- 4 stroužky česneku
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 plechovka černých fazolí
- 1 plechovka červených fazolí
- chilli koření
- mletý římský kmín
- třtinový cukr
- oregano
- 1 lžička červené papriky
- mražená nebo konzervovaná kukuřice
Postup vaření
Na olivovém oleji dozlatova orestujeme na kostičky nakrájenou středně velkou cibuli. Přidáme mrkev a kapii a restujeme cca 2 minuty. Poté přidáme česnek a restujeme už jen krátce, aby nezhořkl. Vše zalijeme 2 šálky vody a přidáme všechny ostatní ingredience kromě kukuřice. Osolíme, opepříme a nezapomeneme přidat chilli koření. Snížíme teplotu a za občasného míchání dusíme 20 minut. Nakonec přidáme kukuřici a 1/2 šálku vody a dusíme dalších 10 minut.
zdroj – http://www.vegetariantimes.com/recipe/chili-sin-without-carne