Publikováno Napsat komentář

Vaříme s chilli. Chili sin Carne

Bezmasou chili verzi oblíbeného jídla uvítají nejen vegetariáni.

  • 2 polévkové lžíce olivového olejee7046b8a5497a962deb6b3-300x300 Vaříme s chilli. Chili sin Carne
  • 1 středně velká cibule
  • 2 mrkve nakrájené na kostičky
  • 1 malá kapie nakrájená na kostičky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 plechovka černých fazolí
  • 1 plechovka červených fazolí
  • chilli koření
  • mletý římský kmín
  • třtinový cukr
  • oregano
  • 1 lžička červené papriky
  • mražená nebo konzervovaná kukuřice

Postup vaření

Na olivovém oleji dozlatova orestujeme na kostičky nakrájenou středně velkou cibuli. Přidáme mrkev a kapii a restujeme cca 2 minuty. Poté přidáme česnek a restujeme už jen krátce, aby nezhořkl. Vše zalijeme 2 šálky vody a přidáme všechny ostatní ingredience kromě kukuřice. Osolíme, opepříme a nezapomeneme přidat chilli koření. Snížíme teplotu a za občasného míchání dusíme 20 minut. Nakonec přidáme kukuřici a 1/2 šálku vody a dusíme dalších 10 minut.

zdroj – http://www.vegetariantimes.com/recipe/chili-sin-without-carne

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *